One thought on “Nii see algab…

  1. Lea

    3 aastat tagasi avastati mul rinnavähi metastaasid vaagna- ja niudeluudes. Alguses anult paremal pool. Sain kiiritust – ilmselt liiga suures doosis ( mida aga keegi ei tunnista), mille tulemusena on pärsitud parema jala liikuvus. Valule kiiritus ei mõjunud. Järgnes 4 korda keemiaravi, mille efektiivsuses ei olnud ka arstid väga veendunud ja seda polnud ka.
    Nüüd on möödunud 3 aastat. Valuvaigistitena on oksükodoon väga suurtes annustes koos kõige sinna juurde kuuluvaga: metadoon, gabagamma jt.
    Paar kuud tagasi ütles mu raviarst-onkoloog minust lahti, st tema mind enam aidata ei suuda, häda korral, kui on hooldust vaja, otsigu ma abi Hiiu tn vähikabinetist ja hoidku ma sidet oma valuarstiga. Mul on valuarstiga vedanud – ta on tõesti üritanud erinevate raviskeemide abil mu vaevusi vähendada. Saan ainult lamada selili, keeramine ja kergitamine voodis on välistatud. Minu õnn, et WCsse saan toe abil kuidagiviisi läbi pisarate ikka komberdatud. Toitu ma ise kätte ei saa.
    Aga mis nüüd kanepisse puutub, siis olen katsetanud selle mõju oma valudele.
    Pole seda kunagi varem proovinud, nüüd olen 4 x suitsetanud. Õnnis olek – valu rahuolekus pole, pea käib natuke ringi ja olen uimane. See kestab 4-5 tundi.
    Rääkisin sellest oma valuarstile – tema tegi omalt poolt kõik, et mulle ravikanepit saada (ilmselt Sativex). Täpselt nädala pärast teatas ta, et kõik paberid selle maaletoomiseks on korras ja vajalike allkirjadega. Sellest on nüüd taas möödunud 2 nädalat ja selgub, et ükski ravimi maaletooja Eestis ei taha sellega tegelda – liiga paju pabereid. Tänase seisuga on siiski lootust, et üks neist selle ikka ette võtab. Kui see preparaat nüüd mingi ime läbi minuni jõuab, eks siis selgub, kes kõige suurem pidur on. Nagu ma aru saan, pole see ei arst, ravimiamet ega tervishoiuministeerium.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga